Su anda bu yaziyi 0 kisi okuyor.
Bu yazi toplam 1930 defa okundu.
Bu yazi bugun 0 defa okundu.


Bu makaleyi Facebook'da Paylas

NTV’de bir PROGRAM: BÂBİL KULESİ!

Dün muayenehâneye gidiyoruz, Cumartesi ve arabanın radyosundan NTV Radyo’yu dinlemekteyiz.

Bâbil Kulesi isimli bir program var.

Daha sonra web mekânlarından baktım (http://www.ntvmsnbc.com/id/25024794), program şöyle tanıtılmış: “Babil Kulesi” bir radyo belgeseli. Ahmet Yeşiltepe’nin hazırlayıp sunduğu program, dinleyiciyi müzik eşliğinde zaman yolculuğuna çıkartıyor. Kimi zaman tarihî olay veya önemli kişilikleri konu edinen, bâzen de tarih boyunca oluşan müzikal eğilimlerin kaynağına ulayıp günümüze dek evrildiği süreçlerin izini süren “Babil Kulesi”, çok etnili ve kültürlü coğrafyaların da fotoğrafını çekiyor. 6 yıldır NTV Radyo’nun demirbaşları arasına giren “Babil Kulesi”, Cumartesi günleri saat 16:10’da ve tekrarı her Salı 03:10’da NTV Radyo dinleyicileriyle buluşuyor.

***

Araştırdığım kadarı ile Ahmet Yeşiltepe’nin Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu (1992) olduğunu keşfediyorum.

Ahmet Yeşiltepe

Biraz daha cihatla http://www.facebook.com/pages/Ahmet-Yesiltepe/103978249640150?v=photos adresinden fotoğraflarına da ulaşıyorum ve simasını hatırlayıveriyorum.

Kendisine ulaşabilmesi temennisiyle şu mesajı arz ediyorum…

***

Dün (29.05.2010) NTV Radyo’da Sigmund Freud’un hayatı hakkında bir programınız vardı.

Mâdemki halkı bilgilendirip bilinçlendirmek istiyorsunuz, dünkü de bunun bir numûnesi ise, lûtfen çok dikkat edin.

Çünkü program vahim enformatif hatalarla doluydu:

-Freud’un babası sert ve otoriter bir adam değil, tam aksine ödleklik derecesinde korkak bir adamdı.

-Freud’un 8 kardeşten kendi odasında tek başına yatan tek çocuk olup kayırıldığı ve annesiyle örtülü romans yaşayan müstesna biri olduğu hiç vurgulanmamış.

-Nörozların burun ameliyatlarıyla düzelebileceğini düşünen KBB Uzmanı Dr. W. Fliess ile aralarında ciddi hemcinssel yaşantılar geçmiş, sonra da yolları ayrılmıştır.

-Freud’un kızı Anna kendi gibi psikiyatr filân değildir, ilkokul öğretmenidir. Babasıyla da ensest (fücur) yaşadığını bütün Freud yazarları kabûl eder.

Sigmund Freud - Anna

Anna

Hayatı boyunca hiç evlenmemiş ve kendini de psikanalize adamıştır. Hâttâ Freud, kendi öğretisinin aksine, kızının analizini bizzat kendisi yapmıştı!

Sayın Ahmet Yeşiltepe, sizi gıyâben tanıyorum. Programınızda başka hatalar da vardı; onları yazmayacağım.

Üstelik o kulenin doğru yazılışı da Bâbil Kulesi’dir.

Fakat edindiğim intiba, bunu sizin değil, Freud’u koruyup kollamak peşinde olan amatör bir psikolog veya benzeri bir kişi tarafından hazırlandığı…

O kadar çok mübalâğalı müdafaa vardı ki, inanın bir uzman olarak çok rahatsız oldum.

Size ulaşabilmesi temennisiyle ve herkesin de haberi olsun amacıyla bu yazıyı mekâna koyuyorum.

Unutmayalım…

İtibar kolay kazanılmaz…

Ama bir anda kaybolabilir.

Selâmlar, sevgiler…

Mehmet Kerem Doksat – İstinye – 30 Mayıs 2010 Pazar

Yorum Yapın

Mesajınız